Stories

Giovanca Ostiana als ambassadrice van de MY PAPER BAG Baby - 15/03/2016

 

In oktober 2015 lanceerde MYOMY in samenwerking met Plan Nederland de MY PAPER BAG Baby. Een stoere, praktische luiertas die in een handomdraai ook gebruikt kan worden als werktas en/of reistas. Met de verkoop van de MY PAPER BAG Baby steunt MYOMY de strijd voor het belang van geboortebewijzen in India.


Afgelopen week had MYOMY een bijzondere ontmoeting met Giovanca Ostiana: zangeres, model, ambassadrice van Plan Nederland en soon-to-be mommy.
Met een stralende lach en een prachtige zwangere buik, ontvingen wij Giovanca in onze showroom om haar meer te vertellen over de MY PAPER BAG Baby. De fairtrade productie, het duurzame leer, de multifunctionaliteit van de tas en de steun aan PLAN Nederland maakte dat Giovanca opslag verliefd was op de tas.
"Voor ons is het een vanzelfsprekendheid dat je na je geboorte geregistreerd wordt en voor de wet bestaat met alle rechten en plichten die daar bij horen. Dat bestaansrecht, maar ook recht op bescherming en onderwijs gun je elk kind op de wereld. Ik vind het mooi dat je met de aankoop van een duurzame, toffe tas niet alleen een kindje in India helpt maar ook de arbeiders die de fairtrade tas maken!"

Wij zijn ontzettend dankbaar dat wij Giovanca mogen verwelkomen als ambassadrice voor de MY PAPER BAG Baby.

Giovanca - Plan NL

 

BUY A BAG, CHANGE A LIFE - 15/10/2015


De MY PAPER BAG Baby is een unisex luiertas die door zowel door vaders als moeders gedragen kan worden en later ook gebruikt kan worden als zaken- en/of reistas. Een mooie bijkomstigheid is dat je met de aankoop van deze MYOMY tas Plan Nederland steunt. Deze exclusieve tas zal begin december op een aantal verkooppunten en de webshop van MYOMY te koop zijn.

De  MY PAPER BAG baby is geïnspireerd op een van de bekendste tassen van MYOMY: de MY PAPER BAG ontworpen door Ramon Middelkoop. "De tas is eenvoudig, functioneel en stoer, geschikt voor zowel vaders als moeders, ook als kinderen weer uit de luiers zijn". Hierdoor is de MY PAPER BAG Baby tas een uitstekende investering voor jonge en aanstaande ouders. Alle MY PAPER BAG tassen worden met de hand gemaakt van duurzaam gelooid leer in de fairtrade gecertificeerde werkplaats in India.

MPB baby

Een luiertas voor jou. Een beter leven voor kinderen in India.
Voor iedere verkochte MY PAPER BAG Baby doneert MYOMY € 8 aan Plan Nederland. Met dit geld maakt Plan Nederland een geboortebewijs voor een baby in India mogelijk. 230 miljoen kinderen onder de vijf jaar zijn niet geregistreerd in India, waardoor ze moeilijk toegang tot gezondheidszorg en onderwijs hebben en neemt de kans op misbruik, uitbuiting en discriminatie toe. Met een geboortebewijs hebben pasgeborenen een kans op een beter bestaan.

 Plan NL

De MYPAPERBAG Baby is verkrijgbaar in de kleuren Original en Off-Black.
U kunt de tas direct via de MYOMY webshop bestellen, de tas zal medio december worden geleverd.

MPB baby Off-blackMPB Baby Original

 

 

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ADUU MAL sustainable fashion designed by Hans Ubbink - 23/03/2015

MYOMY bekend van MY PAPER BAG is een actieve speler in het ADUU MAL modecollectief. Het nieuwe kwaliteitslabel voor duurzaam geproduceerde fashionitems van leer uit Mongolië. De Nederlandse ontwerper Hans Ubbink heeft een prachtige prêt-à-porterlijn voor ADUU MAL ontworpen.

ADUU MAL collectief Hans Ubbink is door het ADUU MAL collectief, waar o.a. MYOMY do goods deel van uitmaakt, gevraagd de eerste collectie te ontwerpen. Unieke producten geproduceerd uit restproducten die dankzij de nieuwste looitechnieken tot duurzaam kwaliteitsleer zijn ontwikkeld.

Zaterdag 28 maart vindt er een exclusieve pre-sale plaats op de nieuwe collectie jassen, tassen, schoenen en shawls. De collectie is nu al te bestellen, terwijl de producten in augustus pas in de winkels liggen. Door mee te werken aan dit unieke project draag je een steentje bij aan een betere wereld. Als early adapter ondersteun je dit bijzondere project in Mongolië. Daarnaast signeert Hans Ubbink de ADUU MAL tas voor jou.


Het label wil een verantwoord alternatief bieden voor minder duurzaam geproduceerde modeproducten. Deze limited edition is op zaterdag 28 maart te bekijken en direct te bestellen in de Hans Ubbink studio in Amsterdam.

Locatie: Hans Ubbink Studio Oostenburgermiddenstraat 101 Amsterdam Tijd: 14.00 – 18.00


ADUU MAL collectief De aanpak van Ubbink, die begin 2014 besloot met seizoenscollecties te stoppen, past naadloos in het door Lidewij Edelkoort gepredikte: mode is dood, lang leven het product. En al heeft Ubbink toen kenbaar gemaakt ‘met mode te stoppen’, veel van de items passen naadloos in de nieuwste internationale catwalktrends. Zoals de teddybeerharige jas, de grote luxe tas, harige schoenen, verlengde mouwen en lammy’s. Ook de modekleur van komende winter is duidelijk te herkennen in de gepresenteerde stukken: zwart.


Duurzaam alternatief De afkomst en het productieproces van de ADUU MAL items zijn volledig transparant. Kopers kunnen op www.aduumal.com straks niet alleen zien uit welk atelier de aankoop komt en hoe het leer is geproduceerd, maar ook welke kudde aan de basis stond van hun nieuwe leren tas, jas of schoen.Als voorvechter tegen gefokt bont, onderschreef Ubbink al jaren geleden het manifest van de Bont voor Dieren. “Nu bieden wij met ADUU MAL een duurzaam en meest diervriendelijk alternatief voor de bonttrend”, aldus Ubbink. “De huiden van de paarden en de schapen zijn afkomstig van de kuddes die met de herders over de Mongoolse hoogvlakte trekken. Deze dieren lopen vrij over de steppen en hebben een fantastisch leven. Ze worden alleen geslacht voor lokale consumptie op de steppen zelf. Het stressvolle vervoer naar het slachthuis is daardoor uitgesloten. De huiden zijn dus echt restproducten die dankzij de nieuwste looitechnieken kunnen worden bewerkt tot duurzaam leer.” Ubbink vervolgt: “Natuurlijk blijft het beëindigen van een dierenleven voor de maaltijd discutabel. Ik sta daar ambivalent in. Maar deze dieren hebben wel het meest vrije en natuurlijke leven dat mogelijk is. Ik heb dat zelf ervaren tijdens mijn studiereizen naar Mongolië.” Ook het productieproces van producten met het ADUU MAL-label is zo duurzaam mogelijk. Zo heeft chemiebedrijf Stahl de leerlooiers bijgeschoold hoe zij chroomvrij leer kunnen maken en wordt het afvalwater gezuiverd en hergebruikt. Daarnaast wordt gekeken naar de werkomstandigheden en een eerlijk loon van de leerbewerkers & tassen-, kleding- en schoenmakers. Nederlands initiatief met internationale uitstraling Het label ADUU MAL is ontstaan uit een samenwerking tussen het Nederlandse MiM – Genuine Mongolia en chemiebedrijf Stahl uit Waalwijk om de leersector in Mongolië te verduurzamen. Donders Fashion, MYOMY do goods, Traced Goods en M2M.shoes zijn ADUU MAL launching partners. Hans Ubbink is ambassadeur van ADUU MAL. De ADUU MAL prêt-à-porter productenzijn vanaf dit najaar verkrijgbaar in Nederland, Duitsland, Scandinavië, Rusland, Groot-Brittannië en Australië.